Національна польська віза категорії d

pНаціональну Польську візу, у більшості, відкривають ті, хто має запрошення на роботу в Польщу. Ця віза відноситься до категорії D і видається до одного року.

Наявність Карти Полякатакож є достатньою підставою для отримання польської національної візи. Запрошення на роботу в цьому випадку не потрібно. Національну візу типу Д можна просити, якщо ви плануєте відрити гостьову візу, або плануєте їхати на навчання у Польщу.

Тобто, національна віза – це віза терміном перебування від 91 дня. А всі візи, які видані до 90 днів перебування є шенген візами.

Типи національної візи:

  • Робоча віза (по освядченню або запрошеню від воєводи)
  • Віза по карті поляка
  • Студентська віза
  • Гостьова віза

Документи в консульський відділ подаються особисто. Тривалість оформлення національної візи становить два-три тижні. Перший Ваш виїзд має бути саме через Польщу. Також бажано щоб всі печатки в’їзду – виїзду були польськими.

Під час підписання митного кодексу виникли деякі правові нюанси. Виходячи з них, з Польською Національною візою бажано не відвідувати Данію.

Швейцарія не входить до складу митної угоди, проте вона дозволяє в’їзд іноземців, які мають шенгенську візу. Відвідування Швейцарії по національній візі Польщі може бути розцінено як незаконне.

У консульство Вам потрібно надати:

  • Дві фотокартки розміром 3,5 х 4,5 см на білому фоні, 80% обличчя;
  • Паспорт закордонний і внутрішній;
  • Заповнену та зареєстровану візову анкету;
  • Медичну страховку;
  • Документи, що підтверджують мету поїздки – (запрошення на роботу, документи з університету).

Незалежно від типу оформлюваної візи, паспорт повинен відповідати наступним вимогам:

  • Після запланованого закінчення візи, закордонний паспорт має бути дійсний ще не менше три місяці;
  • Закордонний паспорт повинен мати як мінімум дві вільні сторінки для реєстрації візи;

Робоча віза – віза типу D: За законом по цій візі можна знаходитись 90 у півріччі в шенген зоні. Але у зв’язку з тим, що кордонів всередині шенгену немає, то ніхто не знає коли ви «перетнули» кордон Польщі з іншою країною. Цим користуються люди, які їдуть на роботу в Італію з Польською візою.

Тобто, перевагою робочої національної візи є те, що ви можете знаходитися в Європі не 90 днів за один раз, а всі 180!

Що таке віза типу D – це внутрішня, національна віза, що видається для перебування в одній країні з правом перебування в інших країнах шенгену не більше 90 днів на півріччя. Раніше по даній візі було дозволено перебувати тільки 5 днів в інших країнах.

З моменту набрання чинності нового візового кодексу (5.04.2010) даний тип візи дозволяє перебувати в інших країнах шенгену до 90 днів на пів року.

За законом з цією візою ви обов’язково повинні в’їхати і виїхати через Польщу.

Також, консульський збір за національну візу для українців, платити не потрібно. Якщо ви подаєте документи на візовий центр, візовий збір все одно сплачується.

При оформленні Польської Національної візи нерідко зустрічаються різні неприємні нюанси. Так, наприклад, вони завжди виникають при реєстрації анкети. Непідготовленій людині буде непросто зареєструвати анкету на Національну візу до Польщі, до того ж треба постійно стежити за тим, коли посольство відкриває «вікно» для реєстрації. Також виникають проблеми з неправильним оформленням документів і необхідного запрошення.

Копірайтинг статті з сайту http://turviza.com/wiza-d.html

Заповнити резюме Приєднати резюме